Home Προγράμματα
Προγράμματα
Κοινωφελής Εργασία Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 14:49

Η πράξη αφορά στη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα διάρκειας έως 5 μήνες, σε τοπικό επίπεδο στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή ενότητα Ηλείας". Αποσκοπεί στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω πρόσληψης ατόμων (συνολικά 170) από την ΑΜΚΕ ΠΟΛΥΝΟΗ. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, η ΠΟΛΥΝΟΗ συνεργάζεται με τους Δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπως αποτυπώνεται σε σχετικά  μνημόνια συνεργασίας, όπου αναφέρονται το περιεχόμενο της πράξης, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα.

Το προτεινόμενο έργο εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στον Αξονα Προτεραιότητα 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης".

Το έργο θα υλοποιηθεί με την απασχόληση ανέργων σε θέσεις που διατίθενται από τους Συμπράττοντες Φορείς σε τομείς που δραστηριοποιείται η ΠΟΛΥΝΟΗ.

 

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 και χρηματοδοτείται από τo Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Το αναλυτικό τεύχος της προκήρυξης, με ακριβείς περιγραφές των ζητουμένων ειδικοτήτων και των απαιτούμενων κατά περίπτωση δικαιολογητικών, θα το βρείτε εδώ.

 

Tο ειδικό έντυπο αίτησης ΑΣΕΠ ΚΟΧ.1 και τις σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης μπορείτε να βρείτε εδώ .

Περισσότερα...
 
Δημιουργική παραγωγική έκφραση νέων στο Δήμο Ζαχάρως Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 13:29
Φορέας χρηματοδότησης: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Υπουργείο Παιδείας)

Προϋπολογισμός έργου: € 35.000,00

Ομάδα Στόχος: Νέοι ηλικίας 10-16 ετών της περιοχής του Δήμου Ζαχάρως. Παράλληλα, η τοπική κοινωνία αποτέλεσε ‘ομάδα-στόχο’, καθώς εμμέσως και αυτή ωφελήθηκε ιδιαίτερα μέσα από την συγκεκριμένη δράση.

Ημερομηνία έναρξης: 12/2008

Διάρκεια σε μήνες: 4

Περισσότερα...
 
Διαπολιτισμική Συνειδητότητα Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 29 Ιούνιος 2008 13:05

Οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, της Ασίας και της Αφρικής, έχουν δημιουργήσει μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς την Ελλάδα και κυρίως σε αγροτικές περιοχές αυτής, όπως ο Νομός Ηλείας. Ειδικότερα στο Δήμο Πύργου, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης όσο και των ευκαιριών απασχόλησης που προσφέρει, έχουν εγκατασταθεί πολλοί αλλοδαποί (στην πλειονότητά τους από την Αλβανία και από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης).

Περισσότερα...
 
Ανάδειξη και προβολή φαραγγιού της Αρήνης Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 29 Ιούνιος 2008 13:11

αναβάθμιση του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος της Ζαχάρως

Το παρόν σχέδιο φιλοδοξεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάληψη  δράσεων οι οποίες ως στόχο θα έχουν την προώθηση της ανάπτυξης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Ζαχάρως και  γενικότερα του Νομού μέσω της αξιοποίησης των τοπικών πόρων.

Περισσότερα...
 
Vorealci Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 29 Ιούνιος 2008 13:00

Εθελοντική Επιστροφή Αλβανών Υπηκόων στην Χώρα Καταγωγής τους (VoReAlCi)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: Return
Φορέας χρηματοδότησης: Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας
Προϋπολογισμός έργου" €429.527,00
Ομάδα Στόχος: Παράνομοι μετανάστες αλβανικής καταγωγής που διαμένουν σε Ελλάδα και Ιταλία 
Ημερομηνία έναρξης: 8/8/2006 Διάρκεια σε μήνες18
Σύντομη Περιγραφή: Ο εθελοντικός επαναπατρισμός παρανόμων μεταναστών αλβανικής καταγωγής που βρίσκονται τώρα στην Ιταλία και στην Ελλάδα είναι ο κύριος στόχος του Έργου. Έχουν σχεδιαστεί παρεμβάσεις παροχής κινήτρων (κατάρτιση και υποβοήθηση επανεγκατάστασης) για τα ωφελούμενα άτομα και τις οικογένειές τους